Natuurlijk is het dagelijks onderhoud van de vacht een taak van de “baas”. U kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Zo leert uw hond de kam en/ of borstel net zo makkelijk te accepteren als zijn etensbak. Hoe beter u uw hond zelf onderhoud, hoe makkelijker is het voor de hondentrimmer- / trimster om uw hond te behandelen, hetgeen u weer scheelt in uw portemonnee. Komt u rustig langs voor advies welke borstel en/of kam de juiste is. Wij kunnen u dan meteen laten zien wat de makkelijkste en beste manier van borstelen is.

 

Puppybehandeling:

Veel eerder dan u denkt, is uw hond aan zijn eerste trimbeurt toe. Alle pups die in de toekomst naar de trimsalon moeten heb ik het liefst voorde 4e maand op de trimtafel. Tijdens deze “Puppybehandeling” laten we de pups wennen aan de trimtafel, aan ons, aan het materiaal wat we gebruiken, etcetera. Ik neem hier ruim de tijd voor omdat ook de vachtbehandeling een onderdeel is van het socialisatieproces. Tijdens de behandeling wordt het haar rond de ogen weggeknipt. Dit is iets wat behoorlijk eng kan zijn voor de pup. Als hij het allemaal leuk vindt gaat hij ook in bad. Dit is ook het juiste moment dat “de baasjes” vragen kunnen stellen met betrekking tot het verzorgen van de hond.

 

Tussenbeurt:

Afhankelijk van het soort ras “moeten” honden 1x in de 3 รก 4 maanden naar de trimsalon. Steeds meer klanten kiezen er echter voor om circa 6 weken na de “grote” behandeling terug te komen voor een “Tussenbeurt”. In de tussenbeurt wordt de vacht uitgekamd en gewassen. Verder worden de voetjes uitgeknipt en het hoofd bijgewerkt. Zo kan uw hond er weer even tegen tot de volgende “grote” beurt. Het voordeel van een tussenbeurt is dat u niet alleen uw hond hoeft bij te houden. Ik help u daar graag een handje bij. Vooral het haar rond de ogen groeit zo hard dat het prettig is voor de hond dat dit wordt bijgeknipt.