In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren – knippen – efileren – plukken strippen – wassen – kammen en/of borstelen. Naast de vachtbehandeling hoort ook het schoonmaken van de oren, het knippen van de nagels, het verwijderen van teken, het eventueel reinigen van de tanden en het behandelen van verstopte anaalklieren bij een trimbeurt.

Het zal duidelijk zijn dat een gediplomeerd hondentrimster meer is dan alleen een ‘kapper’. Zij hebben een gedegen opleiding gevolgd voor de algemene verzorging van de hond. Bovendien zal een goede trimster niet aarzelen om u, indien nodig, door te verwijzen naar een dierenarts.

VOOR   NA
 

 

De vachtbehandelingen:

Scheren:

Scheren is het inkorten van de vacht door middel van een tondeuse. Dit kan op elke gewenste lengte.

Knippen:

Knippen is het inkorten van de vacht door middel van een schaar met rechte bladen. Dit kan op elke gewenste lengte.

Efileren:

Efileren is het uitdunnen en modelleren van de vacht. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde efileerschaar. Deze schaar bestaat uit tweebladen waarvan er één of twee getand zijn. Hierdoor krijgt de vacht een heel natuurlijk effect.

Plukken:

Plukken is het verwijderen van de dekharen inclusief de wortel. Plukken gebeurt met de hand of met een bot trimmes. De bovenvacht wordt op deze wijze weggehaald zodat de nieuwe op een goede en gezonde manier doorkan komen. Plukken gebeurt als de vacht rijp is en geeft geen pijn voor uw hond.

Ontwollen:

Ontwollen is het verwijderen van de ondervacht uit de hond. Na het ontwollen gaat de hond in bad om vervolgens met een grote föhn de rest van de haren uit de vacht te blazen. Deze behandeling is zeer geschikt voor de Golden Retriever, de Berner Sennen, de Border Collie, de Friese Stabij, Spaniels, kruisingen en ga zo maar door.

Wassen:

Wassen kan zowel alleen als in combinatie met een trimbeurt. De honden worden gewassen met een universele hondenshampoo. Verschillende geurtjes zijn mogelijk. Er is ook shampoo speciaal voor witte of gekleurde vachten en voor geïrriteerde vachten (anti jeuk, eczeem, droge huid, etcetera). Indien nodig wordt crèmespoeling gebruikt. Dit voorkomt vachtbeschadiging. Verder wordt het hierdoor makkelijker om klitten te verwijderen. Er is voor elke hond wat wils. Vraag er gerust om.

VOOR   NA